четвртак, 4. март 2010.

У Неготину гласове купују културом

У Неготину ће у недељу бити одржани ванредни избори, на којима ће грађани бирати 45 одборника локалне скупштине. На изборе се пријавило девет изборних листа, са укупно 326 кандидата.

За разлику од других ванредних локалних избора који су у Србији одржани у последње време, у Неготину су странке, уместо пакетима с храном, подмићивале културом и спортском опремом!

Тако су Неготинци били у прилици да бесплатно гледају „Курсаџије", којима их је частила СДПС Расима Љајића, док је коалиција „Живим за Неготин-Г17-Бошко Ничић" приредила концерт на коме су певали Марија Шерифовић, Леонтина, Романа и Мики Перић. За културни догађај су се „огребали" и Зајечарци, који су у позоришту одгледали Гогољеву „Женидбу", као поклон Небојше Брадића и Министарства културе.

Коалиција Г 17 и Бошка Ничића делила је клубовима и школама спортску опрему, као дар Министарства спорта, а у организацији ОО Г17, док је средином фебруара организован и један скијашки викенд на Бабином зубу.

Неготинцима није остала дужна ни коалиција „За европски Неготин", која је организовала викенд у Бечу за најбоље ученике. Поред тога, Љубиша Ђорђевић, са изборне листе исте коалиције, уручио је читаве комплете спортске опреме свим фудбалским клубовима са територије општине.

Извор: ПРЕС - Ж. Р. ДРАГИШИЋ

Нема коментара: